Kwaliteit

Efficiënt bouwen is belangrijk, maar dat doet Robuusteiken Ecologische Bouwelementen graag zonder verlies van kwaliteit. En dat hoeft ook niet! Onze ecologische elementen voldoen aan de eisen uit het Bouwbesluit en de vereiste wettelijke isolatiewaarden, denk aan Rc-, Lambda- U- en K-waarden. Deze waarden zeggen iets over de totale isolatiewaarde, de geleiding van het materiaal en het soort isolatiemateriaal dat gebruikt is. Aan de K-waarde valt af te lezen wat de globale isolatiewaarde van een gebouw is. Hoe lager de K-waarde, hoe beter de isolatie.

Voldoet ruim aan Bouwbesluit

Robuusteiken Ecologische Bouwelementen voldoet aan deze eisen en gaat vaak zelfs verder dan het Bouwbesluit voorschrijft. Daarbij hebben we veel aandacht voor materiaalkeuze, licht en warmte. Een ecologisch gebouwde woning is één, maar onze klanten willen ook een sfeervolle en comfortabele woning. Wij bewijzen dat het beide kan!

Sfeer en modern comfort

We kunnen hierin bogen op onze jarenlange expertise en ervaring. We laten authentieke sfeer en modern comfort samenkomen. Het signatuur is ons eikenhouten gebint. Eikenhout is wat dat betreft puur, stoer en geeft direct een prettige atmosfeer. Bekijk eens voorbeelden van onze producten (onder ecologisch wonen en ecologisch werken) of bekijk onze filmpjes met referenties. Dan hoort en leest u het van mensen die u voorgingen. De eikenhouten gebinten zijn ook als element te bestellen.

Bio-based materialen

Robuusteiken Ecologische Bouwelementen maakt uitsluitend gebruik van hout, houtachtige materialen en bio-based isolatie. Wij kopen hout in via zagerijen uit Duitsland, België en natuurlijk Nederland. Het hout is óf eersteklas eiken óf eersteklas lariks. De productie van de elementen vindt plaats onder optimale omstandigheden in moderne bedrijfshallen bij door ons zorgvuldig geselecteerde partners.

KOMO en FSC-keurmerk

De dakelementen hebben het KOMO-keurmerk met productcertificaat, wat up-to-date wordt gehouden via een procescontrolesysteem. Onze producenten zijn in het bezit van het STIP-certificaat, dat aangeeft dat 100% verantwoord hout de norm is. Dat sluit aan bij de visie van Robuusteiken om alleen gebruik te maken van hout dat wordt gekocht uit verantwoord en duurzaam beheerde bossen.