Ecologisch en remontabel bouwen

CO2-neutraal bouwen

Robuusteiken is sterk in ecologisch bouwen. Onze trendy schuurwoning is hiervan een actueel voorbeeld. We zien grote kansen in het gebruik van bio-based bouwmaterialen: meer gebruik van hout en natuurlijke materialen. De groei van deze materialen vraagt CO2 en de toepassing ervan in de bouw zorgt voor CO2-opslag. Robuusteiken Ecologische Bouwelementen ontwikkelt en produceert ecologische wand-, dak- en renovatie-elementen. Zo laten we ecologisch en efficiënt bouwen samenkomen.  

Remontabel bouwen

Met de ecologische bouwelementen zorgen we dat de afvalberg niet steeds hoger wordt. Ook de generaties na ons willen immers gezond wonen en werken. Robuusteiken Ecologische Bouwelementen maakt gebruik van natuurlijke materialen in de elementen, die een hoge Rc-waarde hebben (Rc-waarde 6 tot 9). Dat voldoet ruim aan het actuele Bouwbesluit. Daarnaast zijn de elementen her te gebruiken en zijn onze woningen en bedrijfspanden op elke andere gewenste plaats weer op te bouwen. Dit heet met een mooi woord remontabel bouwen. Slim gebruik van materialen en omgevingsruimte, daar gaat het in de toekomst om!

Perfecte isolatie

Robuusteiken Ecologische Bouwelementen maakt bij zijn elementen alleen gebruik van verantwoord hout, houtachtige materialen en bio-based isolatie. Daarmee voldoen we ook aan de wettelijke isolatiewaarden. We zijn er trots op onze innovatieve elementen te kunnen leveren aan architecten en de bouwwereld. We faciliteren zo de bouw om dagelijks te werken aan een betere wereld. Samen werken we continu aan een kleinere voetafdruk.

Een kijkje nemen bij de productie van de elementen? Bekijk onderstaand filmpje.