Utiliteit

Robuusteiken Ecologische Bouwelementen levert systeembouwelementen voor binnen- en buitenmuren en voor daken. Het is met andere woorden een modulair systeem dat in een geheel gebouw kan worden toegepast en dat hiermee ecologisch is. Dankzij deze modulaire aanpak kunnen we snel, eenvoudig en veilig bouwen. Omdat wij samenwerken met enkele zorgvuldig geselecteerde architecten, begint de modulaire aanpak al bij het ontwerp.

Gezond leefklimaat

Onze ecologische bouwelementen zorgen voor een gezond leefklimaat in een gebouw, werken geluidsisolerend en voldoen aan de brandveiligheidseisen. Een modulaire constructie maakt eventuele latere verbouwingen of uitbreidingen bijzonder gemakkelijk. We noemen dat ook wel remontabel bouwen. Met Robuusteiken Ecologische Bouwelementen investeert u voor de toekomst.

Ecologische bedrijfsruimte

U kiest de units die bij uw bedrijfsvisie en -grootte passen. En al snel ziet u op de bouwlocatie uw nieuwe ecologische bedrijfsruimte verrijzen. De ecologische bouwelementen van Robuusteiken zijn namelijk relatief licht in vergelijking met andere massieve bouwmaterialen. Deze eigenschap levert een belangrijk bouwtechnisch voordeel op. Lichte elementen kunnen grotere spanwijdten overbruggen. De grotere formaten bouwelementen  zorgen ervoor dat de bouwwerkzaamheden sneller vorderen. Daarnaast worden alle bouwelementen en de benodigde installaties voorbereid in moderne bedrijfshallen. Van vertragende weersinvloeden hebben we geen last.

Hout is top!

Hout is verder relatief licht en kan over grotere afstanden vervoerd worden zonder al te hoge kosten. Door die lichte maar sterke eigenschappen en het gunstige CO2-profiel is hout ook het enige ‘bio-based’ materiaal dat Robuusteiken Ecologische Bouwelementen op grote schaal in de bouw gebruikt. Dat past ook bij onze visie om bouwen met hout en houtachtige materialen te bevorderen. Gezond werken voor iedereen is ons doel!

Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Kies voor ecologische bouw en bel ons!

Neem contact op